20. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Recept na tradiční indonéské jídlo Nasi Goreng načešky – lahodné směsi smažené rýže s kuřecím masem, zeleninou a vajíčkem. Připravte si chutné exotické jídlo přímo doma!
Suroviny:
- 400 g vařené rýže
- 2 vejce
- 100 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kurkumy
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené kousky kuřecího masa a osmahneme dozlatova.
- Přidáme na proužky nakrájenou papriku a krátce restujeme.
- Přilijeme rozšlehaná vejce a mícháme až se udělá vaječná „načeška“.
- Přidáme vařenou rýži, sójovou omáčku a kurkumu a promícháme dohromady.
- Osolíme a opepříme dle chuti a podáváme horké.




