15. 10. 2025
Autor: Petr Kolář
Nasi goreng vegan s tofu
zdroj: Recepty 24/7

Nasi goreng je oblíbené indonéské jídlo, které je tentokrát připravené veganským způsobem s křupavým tofu. Tento lahodný pokrm plný exotických chutí si zamilují i ti, kteří nejedí žádné živočišné produkty. Vyzkoušejte recept na nasi goreng vegan s tofu a pochutnejte si na lahodné kombinaci rýže, zeleniny a koření!

Suroviny

  • 200g bílého rýže
  • 150g tofu
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 100g hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička koření na wok
  • Sójový olej
  • Skořice
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Proveďte rýži tak, jak je uvedeno na obalu.
  2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájené tofu, dokud nebude zlato hnědé. Poté ho vyndejte z pánve.
  3. Přidejte na máslo osmahnout nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, nakrájenou mrkev a hrášek.
  4. Po chvíli přidejte kurkumu, koření na wok, sůl a pepř.
  5. Nakonec přidejte rýži a tofu, které jste vyndali na začátku, a vše promíchejte.
  6. Hotovo! Příjemnou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *