5. 12. 2025
Autor: Stanislav Urban
Newyorský steak s bylinkovým máslem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si dokonalý Newyorský steak s bylinkovým máslem, recept, který nadchne každého milovníka kvalitního masa. Tento jednoduchý návod vám krok za krokem ukáže, jak steak správně upéct, aby byl krásně šťavnatý a plný chuti. Doplněný o domácí bylinkové máslo s čerstvými bylinkami, tento steak se stane hlavní hvězdou vašeho jídelníčku. Objevte tipy na správný výběr masa a způsob přípravy, který zaručí perfektní výsledek. Přineste kus New Yorku na svůj talíř s tímto luxusním receptem!

Suroviny

  • 2 Newyorské steaky (po cca 250 g)
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 100 g másla, změklého
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • 2 lžíce čerstvých bylinek (petržel, tymián, rozmarýn), nasekané
  • Šťáva z 1/4 citronu
  • Špetka soli

Postup

  1. Očistěte steaky a osušte je papírovým ručníkem. Poté steaky osolte a opepřete.
  2. Na pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu a přidejte steaky. Pečte je po obou stranách podle preferované míry propečení (pro medium rare asi 4 minuty na každou stranu).
  3. Připravte bylinkové máslo: V míse smíchejte změklé máslo, utřený česnek, nasekané bylinky, citronovou šťávu a špetku soli. Dobře promíchejte.
  4. Hotové steaky sundejte z pánve a nechejte chvíli odpočívat pod alobalem.
  5. Před podáváním na každý steak nandejte kousek bylinkového másla, které se začne tát z tepla steaku.
  6. Podávejte hned, ideálně s pečenými brambory nebo čerstvým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *