29. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Okorálovo-baklažánová musaka je skvělá alternativa k klasické musace s brambory. Tato lahodná a sýrová směs okoralu, baklažánu a rajčat je skvělým zpestřením vašeho jídelníčku. Podívejte se na recept a připravte si tento lahodný pokrm už dnes!
Suroviny
- 2 veľké baklažány
- 2 veľké zelené papriky
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 500g mletého mäsa
- 1 konzerva nakrájaných rajčín
- 200g tvrdého syra
- soľ, korenie, olivový olej
Postup
- Na panvici orestujeme na oleji pokrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridáme mleté mäso a orestujeme ho, kým nie je úplne hotové.
- Pridáme nakrájané zelené papriky a orestujeme ich krátko.
- Pridáme nakrájané baklažány a rajčiny z konzervy. Podusíme do mäkkosti.
- Ochuťujeme soľou a korením podľa chuti.
- Pripravenú zmes preložíme do pekáča a zhora posypeme nastrúhaným syrom.
- Potrime olejom a pečieme v rúre, kým syr nezískanezlatistú farbu.
- Podávame teplé. Dobrú chuť!




