20. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Omáčka Pad Thai je tradiční thajská omáčka, která se používá k přípravě oblíbeného thajského nudlového pokrmu Pad Thai. Tato omáčka je plná lahodných chutí, jako je sladkost, kyselost a kořeněná pikantnost. Naučte se připravit tuto omáčku doma a vytvořte si autentickou thajskou chuť přímo ve své kuchyni. Sledujte náš recept na Omáčku Pad Thai a užijte si skvělý thajský gastronomický zážitek.
Suroviny
- 200g rýžových nudlí
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená na kolečka
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 200g tofu, nakrájené na kostky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 100g bílého zelí, nakrájené na nudličky
- ½ hrnku arašídů, nasekaných
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- šťáva z 1 limetky
- čerstvá nasekaná koriandr a chilli papričky podle chuti
Postup
- Uvařte nudle podle návodu na obalu, sceděte a dejte stranou.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezbělí.
- Přidejte tofu a restujte, dokud nezezlátne.
- Přidejte nakrájenou zeleninu (mrkev, papriku, zelí) a restujte dalších pár minut.
- Přidejte nudle a smíchejte s omáčkami, cukrem a limetkovou šťávou.
- Přidejte nasekané arašídy a promíchejte.
- Podávejte posypané nasekaným koriandrem a chilli papričkami.




