8. 9. 2025
Autor: Martin Roubec
Omáčka z čerstvých rajčat Tikka
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo domácí omáčky z čerstvých rajčat Tikka! Tento recept přináší jedinečnou směs koření a svěžích rajčat, která je ideální pro doplnění vašich oblíbených indických jídel. Omáčka je plná chutí, snadno připravitelná a perfektně doplní kuře, tofu nebo zeleninu. Krok za krokem vás provedeme přípravou této aromatické omáčky, která z vaší kuchyně udělá pravou indickou restauraci. Zkuste tento recept a přesvědčte se, že nejlepší omáčka na tikka masala se rodí přímo u vás doma!

Suroviny

  • 500 g čerstvých zralých rajčat
  • 1 středně velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/4 lžičky mletého chilli
  • 1 lžička garam masala
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • Čerstvý koriandr na ozdobu
  • 200 ml smetany nebo kokosového mléka (volitelné)

Postup

  1. Nakrájejte rajčata na malé kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
  2. V hluboké pánvi nebo rendlíku zahřejte rostlinný olej a přidejte nasekanou cibuli. Smažte, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.
  3. Přidejte nasekaný česnek a smažte další 1-2 minuty, aby se aroma uvolnilo.
  4. Přisypte mletý koriandr, kmín, kurkumu a chilli. Smažte, dokud nezačne směs vonět, asi 1 minutu.
  5. Přidejte nakrájená rajčata do pánve a promíchejte. Vařte na středním plameni po dobu 10-15 minut, dokud rajčata neuvolní svou šťávu a začnou se rozpadat.
  6. Pro hladší strukturu omáčky můžete směs rozmixovat ponorným mixérem, ale není to nutné.
  7. Podle chuti osolte a přidejte garam masala. Pokud chcete, přidejte smetanu nebo kokosové mléko pro krémovější texturu a lahodnější chuť.
  8. Nechejte omáčku povařit na mírném ohni asi 5 minut, aby všechny chutě dobře prolnuly.
  9. Před podáváním omáčku posypte nasekaným čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *