10. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Ořechový pilav s jehněčím a rozinkami je lahodný arabský pokrm plný chutí. Kombinace jemně upečeného jehněčího masa, ořechů a sladkých rozinek vám zaručeně zvedne náladu. Naučte se připravit tento exotický pokrm a překvapte své blízké nevšední kombinací chutí!
Suroviny
- 300 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek basmati rýže
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g mandlek
- 50 g rozinek
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mleté skořice
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené jehněčí maso a pečeme dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájené ořechy, mandle a rozinky. Promícháme a restujeme dalších pár minut.
- Přidáme prosátou rýži a zalijeme trojnásobným množstvím vody. Přidáme skořici, sůl a pepř.
- Vše vaříme pod pokličkou do měkka, asi 15-20 minut.
- Poté necháme pilav ještě pár minut odpočinout pod pokličkou a podáváme.




