10. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová
Ořechový pilav s jehněčím a rozinkami
zdroj: Recepty 24/7

Ořechový pilav s jehněčím a rozinkami je lahodný arabský pokrm plný chutí. Kombinace jemně upečeného jehněčího masa, ořechů a sladkých rozinek vám zaručeně zvedne náladu. Naučte se připravit tento exotický pokrm a překvapte své blízké nevšední kombinací chutí!

Suroviny

  • 300 g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek basmati rýže
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g mandlek
  • 50 g rozinek
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájené jehněčí maso a pečeme dozlatova.
  3. Přidáme na kostičky nakrájené ořechy, mandle a rozinky. Promícháme a restujeme dalších pár minut.
  4. Přidáme prosátou rýži a zalijeme trojnásobným množstvím vody. Přidáme skořici, sůl a pepř.
  5. Vše vaříme pod pokličkou do měkka, asi 15-20 minut.
  6. Poté necháme pilav ještě pár minut odpočinout pod pokličkou a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *