9. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Osso buco alla Milanese
zdroj: Recepty 24/7

Osso ​buco alla Milanese je ​tradiční italský recept na křehké a lahodné ​hovězí žebříčky s omáčkou z plátků rajčat, koření a bílého⁣ vína. Tento jedinečný pokrm je oblíbený pro svou bohatou ‍chuť a jednoduchou přípravu. Vyzkoušejte tento recept a okusíte kousek italské kuchyně přímo u vás doma!

Suroviny:

  • 4 kusy telecího kolíka s kostí
  • Soľ a čierne korenie
  • Múka na ‌obalenie mäsa
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2⁤ mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
  • 3 ‌strúčiky cesnaku,⁤ jemne nasekané
  • 500​ ml hovädzieho vývaru
  • 400‌ g paradajok z konzervy, nasekané
  • 200 ml bieleho vína
  • Šťava a kôra z 1 citróna
  • 1 lyžica nasekaného⁢ petržlenu

Postup:

  1. Mäso osušte⁢ kuchynským ⁢papierom a osolte a okorenite z oboch strán.
  2. V hlbšej panvici ​rozohrejte olej ⁤a‍ obaľte telečie kolíky v ‍múke.
  3. Opražte mäso z oboch strán do⁤ zlatista a potom ho vyberte ⁤z panvice a odložte.
  4. Do panvice pridajte cibuľu, mrkvu, zeler ⁤a cesnak a opražte ich do mäkka.
  5. Potom‍ pridajte ⁢paradajky z konzervy, bielym‌ víno, hovädzí vývar, ⁤šťavu a kôru z citróna.
  6. Vráťte mäso späť do ​panvice a ‌nechajte všetko spolu variť ⁤na miernom ohni ⁣približne 1,5 hodiny,‍ až ‍kým mäso nie je ​mäkké a ‌šťavnaté.
  7. Podávajte⁣ posypané nasekaným petržlenom a prípadne s cestovinami alebo zemiakovou ‌kašou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *