1. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Osso buco s gremolatou
zdroj: Recepty 24/7

Osso ‍buco s gremolatou – tradiční italské jídlo připravené z telecích kotlet s aromatickou a osvěžující gremolatou. Objevte lahodnou kombinaci chuťových vjemů v jednom talíři! ​Naučte se, jak připravit tento lahodný⁤ recept doma. ‌

Suroviny

  • 4 ⁤kusy telecího ⁢masem s kostí
  • 2 lžíce olivového‌ oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, ⁣nasekané
  • 1 mrkev, nakrájená ⁢na kolečka
  • 1 stonka celeru, nakrájená ‍na kostičky
  • 400g rajčat z konzervy, ⁣nasekaných
  • 250ml hovězího vývaru
  • 250ml bílého vína
  • sůl, pepř,⁤ sušené oregano podle chuti

Postup

  1. Na pánvi⁣ rozehřejte olivový olej a osmahněte telecí maso z obou‌ stran dozlatova. Odstavte.
  2. Do hlubšího hrnce přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer a restujte, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidejte rajčata z ⁣konzervy, hovězí vývar a bílé ‍víno. ‌Přiveďte k​ varu.
  4. Vrátte telecí maso zpět do hrnce⁣ a nechte dusit ​pokryté asi 1-2 ‌hodiny, dokud maso nezměkne.
  5. Případně dochuťte solí, pepřem a sušeným‌ oreganem.

Gremolata

  • 1 citron, kůra nastrouhaná
  • 2⁢ lžíce nasekané petrželky
  • 1 stroužek česneku, mačkaný

Postup na gremolatu

  1. V⁤ misce smíchejte citronovou kůru, petrželku a mačkaný česnek.
  2. Po uvaření osso buco podávejte s gremolatou na vrchu pro⁣ osvěžení chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *