26. 10. 2025
Autor: Martin Roubec
Ostré krevety Goan style
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si pikantní krevety Goan style, exotický recept inspirovaný bohatou chutí a aromaty Goa v Indii. Tento jednoduchý recept je ideální pro milovníky ostrých jídel a nabídne vám perfektní kombinaci kořeněných krevet, čerstvých bylinek a koření, které rozproudí vaše chuťové buňky. Krevety Piri Piri, kokosové mléko a tradiční goanské koření přinesou kus indické kuchyně přímo na váš stůl. Vhodné pro speciální příležitosti i běžný večer, tento recept je rychlý, jednoduchý a nezklame vás svou intenzivní chutí. Objevte kroky k přípravě a tipy pro dokonalé ostré krevety Goan style.

Suroviny

  • 500 g krevet, očištěných a zbavených slupek
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžičky chilli prášku
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 palce velký kus zázvoru, nasekaný
  • 2 střední rajčata, nasekaná
  • 1 zelená chilli paprička, nasekaná
  • 100 ml kokosového mléka
  • 1 čajová lžička garam masala
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvé koriandrové listy pro garnish

Postup

  1. Do misky dáme krevety a přidáme limetkovou šťávu, kurkumu a sůl. Necháme marinovat 20 minut.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a přidáme nasekaný česnek a zázvor. Restujeme, dokud nezačnou vonět.
  3. Přidáme nasekané rajčata a zelenou chilli papričku. Vaříme, dokud rajčata nezměknou a neuvaří se na pastu.
  4. Přidáme chilli prášek, promícháme a necháme vařit pár minut.
  5. Přidáme marinované krevety a smažíme asi 2 minut, nebo dokud krevety nebudou skoro hotové.
  6. Přilijeme kokosové mléko a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni, dokud krevety nejsou úplně hotové.
  7. Ochutíme garam masala, promícháme a odstavíme z ohně.
  8. Garnish s čerstvými koriandrovými listy.
  9. Podávejte s rýží nebo chlébem na boku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *