26. 10. 2025
Autor: Martin Roubec

zdroj: Recepty 24/7
Připravte si pikantní krevety Goan style, exotický recept inspirovaný bohatou chutí a aromaty Goa v Indii. Tento jednoduchý recept je ideální pro milovníky ostrých jídel a nabídne vám perfektní kombinaci kořeněných krevet, čerstvých bylinek a koření, které rozproudí vaše chuťové buňky. Krevety Piri Piri, kokosové mléko a tradiční goanské koření přinesou kus indické kuchyně přímo na váš stůl. Vhodné pro speciální příležitosti i běžný večer, tento recept je rychlý, jednoduchý a nezklame vás svou intenzivní chutí. Objevte kroky k přípravě a tipy pro dokonalé ostré krevety Goan style.
Suroviny
- 500 g krevet, očištěných a zbavených slupek
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžičky chilli prášku
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 palce velký kus zázvoru, nasekaný
- 2 střední rajčata, nasekaná
- 1 zelená chilli paprička, nasekaná
- 100 ml kokosového mléka
- 1 čajová lžička garam masala
- 2 lžíce rostlinného oleje
- Sůl podle chuti
- Čerstvé koriandrové listy pro garnish
Postup
- Do misky dáme krevety a přidáme limetkovou šťávu, kurkumu a sůl. Necháme marinovat 20 minut.
- V pánvi rozehřejeme olej a přidáme nasekaný česnek a zázvor. Restujeme, dokud nezačnou vonět.
- Přidáme nasekané rajčata a zelenou chilli papričku. Vaříme, dokud rajčata nezměknou a neuvaří se na pastu.
- Přidáme chilli prášek, promícháme a necháme vařit pár minut.
- Přidáme marinované krevety a smažíme asi 2 minut, nebo dokud krevety nebudou skoro hotové.
- Přilijeme kokosové mléko a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni, dokud krevety nejsou úplně hotové.
- Ochutíme garam masala, promícháme a odstavíme z ohně.
- Garnish s čerstvými koriandrovými listy.
- Podávejte s rýží nebo chlébem na boku.




