29. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová
Ovocné pilaf s jehněčím a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit lahodný ovocný pilaf s jehněčím a rýží doma! Tento recept spojuje pikantní jehněčí s osvěžujícím ovocem a aromatickou rýží do lahodného jídla, které potěší i náročné gurmány. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si skvělý pokrm plný chutí a vůní.

Suroviny

  • 400g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 červená paprika nakrájená na kostky
  • 1 zelená paprika nakrájená na kostky
  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • 2 hrnky vývaru
  • 1 hrnek směsi různého ovocí (např. meruňky, ananas, hrozny)
  • sůl, pepř, koriandr, kurkuma, olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli, česnek a maso až zezlátnou.
  2. Přidejte papriky a smažte 5 minut.
  3. Přidejte rýži a smažte dozlatova.
  4. Po chvíli zalijte vývarem a přidejte koření.
  5. Přiveďte k varu, zakryjte poklicí a vařte na mírném ohni 20 minut.
  6. Potom vmíchejte ovocnou směs a nechte 5 minut odstát.
  7. Jemně promíchejte a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *