29. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit lahodný ovocný pilaf s jehněčím a rýží doma! Tento recept spojuje pikantní jehněčí s osvěžujícím ovocem a aromatickou rýží do lahodného jídla, které potěší i náročné gurmány. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si skvělý pokrm plný chutí a vůní.
Suroviny
- 400g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 červená paprika nakrájená na kostky
- 1 zelená paprika nakrájená na kostky
- 1 hrnek dlouhozrnné rýže
- 2 hrnky vývaru
- 1 hrnek směsi různého ovocí (např. meruňky, ananas, hrozny)
- sůl, pepř, koriandr, kurkuma, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli, česnek a maso až zezlátnou.
- Přidejte papriky a smažte 5 minut.
- Přidejte rýži a smažte dozlatova.
- Po chvíli zalijte vývarem a přidejte koření.
- Přiveďte k varu, zakryjte poklicí a vařte na mírném ohni 20 minut.
- Potom vmíchejte ovocnou směs a nechte 5 minut odstát.
- Jemně promíchejte a podávejte.




