11. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Paella s mořskými plody
zdroj: Recepty 24/7

Pokuste se zaujmout publikum tím, že popíšete recept co nejdetailněji a návštěvníkům ukážete, jak jednoduché může být příprava chutné paelly s mořskými plody. Inspirujte je, aby se pustili do vaření a vyzkoušeli si tento tradiční španělský pokrm plný lahodných mořských plodů. Sdílejte tipy a triky, jak dosáhnout dokonalé chuti a jak pořídit kvalitní suroviny pro tento exotický pokrm.

Suroviny

  • 300g ryži
  • 400g mixu mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 100g hrášku
  • 1 rajče
  • šafrán, paprika, sůl, pepř
  • čerstvá petrželka
  • olivový olej

Postup

  1. Nejdříve si připravíme zeleninu. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno, papriku na menší kousky a rajče oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli se česnekem. Poté přidáme papriku a rajče a dusíme asi 5 minut.
  3. Přidáme mix mořských plodů a hrášek a krátce orestujeme. Pak přidáme šafrán a koření podle chuti.
  4. Přilijeme ryži a zalijeme vodou tak, aby byla všechna ryže ponořená. Vaříme asi 20 minut, dokud ryže neztuhne.
  5. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a můžeme ozdobit citronem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *