11. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Pokuste se zaujmout publikum tím, že popíšete recept co nejdetailněji a návštěvníkům ukážete, jak jednoduché může být příprava chutné paelly s mořskými plody. Inspirujte je, aby se pustili do vaření a vyzkoušeli si tento tradiční španělský pokrm plný lahodných mořských plodů. Sdílejte tipy a triky, jak dosáhnout dokonalé chuti a jak pořídit kvalitní suroviny pro tento exotický pokrm.
Suroviny
- 300g ryži
- 400g mixu mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 100g hrášku
- 1 rajče
- šafrán, paprika, sůl, pepř
- čerstvá petrželka
- olivový olej
Postup
- Nejdříve si připravíme zeleninu. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno, papriku na menší kousky a rajče oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli se česnekem. Poté přidáme papriku a rajče a dusíme asi 5 minut.
- Přidáme mix mořských plodů a hrášek a krátce orestujeme. Pak přidáme šafrán a koření podle chuti.
- Přilijeme ryži a zalijeme vodou tak, aby byla všechna ryže ponořená. Vaříme asi 20 minut, dokud ryže neztuhne.
- Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a můžeme ozdobit citronem.




