Zaujímavý recept na tradičný brazilský pečivový špeciál, Pão de queijo z tapioky. Využite tropickú tapioku a vytvorte si lahodné chrumkavé bochníčky plné syra. Pokrm, ktorý určite poteší vaše chuťové poháriky! Sledujte návod a naučte sa, ako pripraviť túto lahôdku doma.

Suroviny

  • 1 šálek tapioky
  • 1 šálek vody
  • 2 šálky maniokové mouky
  • 1 šálek mléka
  • 1 šálek oleje
  • 1 šálek strouhaného sýra
  • 2 vejce
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Na začiatku si pripravte tapioku. Tapioku zaliate vodou nechajte zmäknúť asi 30 minút.
  2. Potom v hrnci zohrejte mlieko a olej do varu.
  3. Pridajte do mlieka maniokovú múku a miešajte, kým nevznikne hladká zmes.
  4. Odstráňte hrniec zo sporáka a pridajte strouhaný syr, vajcia a tapioku.
  5. Miešajte, až kým budete mať hladké cesto.
  6. Formujte cesto do malých guľôčiek a vložte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Predhrejte rúru na 180 °C a pečte pão de queijo asi 20 minút, kým nebudú zlatisté.
  8. Suroviny

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *