21. 9. 2025
Autor: Eliška Krejčová

zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo tradičních Pařížských rohlíčků s mandlovou náplní! Tento recept vám krok za krokem ukáže, jak připravit tyto oblíbené sladké pečivo z křehkého těsta plněného bohatou mandlovou směsí. Perfektní volba pro slavnostní příležitosti nebo jako rozkošný doplněk k vaší kávě či čaji. Připravte si doma chutné rohlíčky, které očarují každého!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 200 g másla na pečení
- 100 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- Špetka soli
- 100 g mletých mandlí
- 1 žloutek
- Pudrový cukr na posypání
Postup
- Do mísy prosejte hladkou mouku a přidejte špetku soli, cukr moučka a vanilkový cukr.
- Přidejte mleté mandle a dobře promíchejte.
- Přidávejte kousky změklého másla a jednotlivě zašlehejte žloutek. Všechny ingredience rukama zpracovávejte, dokud těsto není hladké a dobře se s ním pracuje.
- Z těsta tvarujte malé rohlíčky, které kladete na plech vyložený pečicím papírem.
- Předehřejte troubu na 180°C a rohlíčky pečte přibližně 15 minut nebo dozlatova.
- Hotové rohlíčky nechte chvíli vychladnout a poté je obalte v pudrovém cukru.




