Objevte kouzlo francouzské kuchyně s naším receptem na Pařížské žampiony s bylinkovým máslem! Tento jednoduchý, ale elegantní pokrm kombinuje jemnou chuť žampionů s aromatickým bylinkovým máslem. Perfektní jako předkrm nebo jako lahodný doplněk k hlavnímu jídlu. Naučte se, jak na to, krok za krokem, a zahoďte obavy z vaření s žampiony. Připravte si tento skvělý recept, který okouzlí každého hosta! (100 slov)

Suroviny

  • 12 velkých žampionů
  • 100 g másla, změklého
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, jemně nasekané
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu, jemně nasekaného
  • 1 lžíce čerstvého oregana, jemně nasekaného
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 50 g strouhaného parmazánu

Postup

  1. Nejprve připravte bylinkové máslo. V míse smíchejte změklé máslo, prolisovaný česnek, nasekané bylinky (petrželku, tymián a oregano). Důkladně vše promíchejte, přidejte sůl a pepř podle chuti.
  2. Žampiony důkladně očistěte. Nožem odstraňte nožičky, které můžete nasekat a přidat do bylinkového másla, pokud nechcete, aby se zbytečně vyhodily.
  3. Pomocí malé lžičky naplňte zapichující část žampionů připraveným bylinkovým máslem. Na vrch každého másla posypte trochu strouhaného parmazánu.
  4. Rozehřejte troubu na 180 stupňů C a pekáček vyložte pečicím papírem. Usazené žampiony s bylinkovým máslem pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, nebo dokud nejsou žampiony měkké a zlaté.
  5. Hotové žampiony podávejte teplé jako vynikající předkrm nebo jako skvělou přílohu ke grilovanému masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *