20. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Parmazánová cotoletta alla Milanese je tradiční italské pokrm, který si zamilujete. Křupavá a chutná cotoletta obalovaná v parmazánu je lahodným pokrmem, který můžete podávat s přílohou podle vašeho výběru. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte si připravit tuto lahůdku doma!
Suroviny
- 4 kusy telecích řízků
- 100g strouhanky
- 100g Parmazánu
- 2 vajíčka
- Sůl
- Pepř
- Olej na smažení
Postup
- Telecí řízky naklepeme do rovnoměrné tloušťky a osolíme a opepříme z obou stran.
- V misce smícháme strouhanku s nastrouhaným Parmazánem.
- V další misce rozmícháme vajíčka.
- Telecí řízky nejdříve obalíme v rozšlehaném vajíčku a poté v směsi strouhanky a Parmazánu.
- Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme cotoletty z obou stran dozlatova.
- Podáváme s plátkem citronu a kousky parmazánového sýra.




