20. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Parmazánová cotoletta alla Milanese
zdroj: Recepty 24/7

Parmazánová cotoletta alla Milanese je tradiční italské pokrm, který si zamilujete. Křupavá a chutná cotoletta obalovaná v parmazánu je lahodným pokrmem, který můžete podávat s přílohou podle vašeho výběru. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte si připravit tuto lahůdku doma!

Suroviny

  • 4 kusy telecích řízků
  • 100g strouhanky
  • 100g Parmazánu
  • 2 vajíčka
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej na smažení

Postup

  1. Telecí řízky naklepeme do rovnoměrné tloušťky a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. V misce smícháme strouhanku s nastrouhaným Parmazánem.
  3. V další misce rozmícháme vajíčka.
  4. Telecí řízky nejdříve obalíme v rozšlehaném vajíčku a poté v směsi strouhanky a Parmazánu.
  5. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme cotoletty z obou stran dozlatova.
  6. Podáváme s plátkem citronu a kousky parmazánového sýra.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *