14. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Parmazánový chléb se šťávou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na Parmazánový chléb se šťávou, který vám udělá radost na první sousto. Jednoduchý a chutný chléb plný parmazánu a čerstvé šťávy, který okouzlí všechny vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš recept a nechte se inspirovat kulinářským uměním!

Suroviny

  • 250g bílého chleba
  • 100g strouhaného Parmazánu
  • 150ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 40g másla
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Chléb nakrájíme na plátky a naskládáme do pekáče.
  3. Smícháme šťávu z pomeranče s máslem a trochou soli a pepře.
  4. Tuto směs zalijeme přes chléb a posypeme Parmazánem.
  5. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 20 minut.
  6. Poté odhalíme a dopečeme ještě 5-10 minut, dokud není chléb zlatě hnědý a křupavý.
  7. Hotový Parmazánový chléb se šťávou podáváme teplý jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *