14. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na Parmazánový chléb se šťávou, který vám udělá radost na první sousto. Jednoduchý a chutný chléb plný parmazánu a čerstvé šťávy, který okouzlí všechny vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš recept a nechte se inspirovat kulinářským uměním!
Suroviny
- 250g bílého chleba
- 100g strouhaného Parmazánu
- 150ml čerstvé pomerančové šťávy
- 40g másla
- sůl a pepř
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
- Chléb nakrájíme na plátky a naskládáme do pekáče.
- Smícháme šťávu z pomeranče s máslem a trochou soli a pepře.
- Tuto směs zalijeme přes chléb a posypeme Parmazánem.
- Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 20 minut.
- Poté odhalíme a dopečeme ještě 5-10 minut, dokud není chléb zlatě hnědý a křupavý.
- Hotový Parmazánový chléb se šťávou podáváme teplý jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm.




