3. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Parmezánová cuketová polévka s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou parmazánovou cuketovou polévku s bazalkou, která je perfektním jarním jídlem plným chuti a zdravých surovin. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu a zaručeně vás zahřeje i potěší vaše chuťové buňky. Podávejte s čerstvým pečivem nebo grilovaným toastem.

Suroviny

  • 2 středně velké cukety
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g parmazánu
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené cukety a dusíme, dokud nezměknou.
  3. Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit asi 15 minut.
  4. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.
  5. Na závěr posypeme nasekanou bazalkou a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *