24. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Pasta carbonara je lahodná italská specialita s vaječnou omáčkou, která se rychle připraví a rozhodně stojí za vyzkoušení. Tato jednoduchá, ale chutná pasta je oblíbená po celém světě a jistě si ji zamilujete i vy. Sledujte náš recept a připravte si doma skvělou carbonaru jako z italské trattorie. Buon appetito!
Suroviny
- 400g pasta (nejlépe spaghetti)
- 150g pancetta nebo slaniny, nakrájená na kostičky
- 4 vajíčka
- 100g parmazánu nebo jiného tvrdého sýra, nastrouhaného
- Čerstvě mletý pepř
- Sůl
- Olivový olej
Postup
- Uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu, nechte je al dente.
- Na pánvi osmahněte pancettu nebo slaninu na olivovém oleji, dokud není křupavá.
- V míse smíchejte vajíčka se sýrem a pepřem.
- Sceděné těstoviny smíchejte s pancettou a směsí vajec a sýra, vše dobře promíchejte, dokud se omáčka nezlátne a nezahustí.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin.
- Promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a podávejte okamžitě s čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvým pepřem.




