7. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Nudlová Carbonara - klasický italský recept plný lahodné slaniny, sýra, smetany a vajec. Naučte se připravit tento oblíbený pokrm doma pomocí našeho jednoduchého receptu na pastu Carbonara. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 400g špaget
- 200g pancetty nebo slaniny nakrájené na kousky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 4 žloutky
- 100g parmazánu nastrouhaného
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Špagety uvaříme al dente podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a osmažíme na něm pancettu nebo slaninu dozlatova.
- Přidáme nasekaný česnek a orestujeme ho asi minutu, aby provoněl.
- V míse smícháme žloutky s nastrouhaným parmazánem a osolíme a opepříme dle chuti.
- Uvařené špagety okamžitě přidáme do pánve se smaženou pancettou a promícháme.
- Hotové špagety stáhneme z ohně a vmícháme do nich směs se žloutky a parmazánem. Dobře promícháme, dokud se omáčka nespojí.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody z vaření špaget.
- Pořádně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Dobrou chuť!




