12. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta carbonara recept
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na klasickou italskou těstovinu carbonara. S lahodnou kombinací špaget, slaniny, sýra a vajec budete mít hotové chutné jídlo během pár minut. Nechte se okouzlit jednoduchostí a bohatou chutí této tradiční pasty carbonara!

Suroviny

  • 250g těstovin (nejlépe špagety)
  • 100g pancetty nebo slaniny nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 žloutky
  • 50g parmazánu, nastrouhaného
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu. Mezitím si připravte omáčku.
  2. Na pánvi orestujte pancettu nebo slaninu spolu s česnekem, až bude slanina křupavá.
  3. V misce smíchejte žloutky s parmazánem a osolte a opepřete podle chuti.
  4. Než scedíte těstoviny, schovejte šálek vařící vody, kterou budete později používat.
  5. Těstoviny smíchejte s pancettou a česnekem na pánvi, přidejte omáčku z žloutků a parmazánu a promíchejte.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vařící vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
  7. Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a čerstvě mletým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *