27. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Oslnivá pasta carbonara s křupavým pancettou, smetanovým sýrem a vajíčky od Semic coaching. Vychutnejte si tento lahodný italský recept s jedinečnou příchuťou a zažijte skvělý gastronomický zážitek.
Suroviny
- 400g špaget
- 200g pancetty
- 4 stroužky česneku
- 4 žloutky
- 100g strouhaného parmezánu
- sůl, pepř
Postup
- Špagety uvaříme do al dente podle návodu na obalu.
- Pancettu nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi dozlatova.
- Přidáme prolisovaný česnek a osmahneme ho do chrumkata.
- V misce smícháme žloutky s parmezánem a pepřem.
- Uvařené špagety scedíme a ihned je přidáme k pancetě s česnekem na pánvi.
- Smícháme a za stálého míchání přilijeme žloutkovou směs.
- Dokud se směs nezahřeje a neztuhne, mícháme a začneme dochucovat solí a pepřem.
- Servírujeme ihned s čerstvě nastrouhaným parmezánem.




