23. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Pasta Carbonara v česku
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si oblíbenou italskou klasiku – náš recept na lahodnou Pasta Carbonara v česku! S vajíčky, slaninou, sýrem a černým pepřem – jednoduché, rychlé a chutné jídlo, které si zamilujete. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 400g těstovin (nejlépe špagety)
  • 150g slaniny
  • 3 vejce
  • 50g strouhaného sýra (nejlepší je parmazán)
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a opečte na něm nakrájenou slaninu, dokud nebude krásně křupavá.
  2. V mezidobí uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
  3. V misce rozšlehejte vejce, přidejte strouhaný sýr a promíchejte.
  4. Odceděné těstoviny přidejte do pánve s opečenou slaninou a promíchejte.
  5. Přilijte směs z vajec a sýra a rychle zamíchejte, aby se vajíčko neusnulo, ale vytvořilo krémovou omáčku.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Pasta Carbonara je hotova, můžete posypat dalším kouskem parmazánu a servírovat ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *