23. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Připravte si oblíbenou italskou klasiku – náš recept na lahodnou Pasta Carbonara v česku! S vajíčky, slaninou, sýrem a černým pepřem – jednoduché, rychlé a chutné jídlo, které si zamilujete. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 400g těstovin (nejlépe špagety)
- 150g slaniny
- 3 vejce
- 50g strouhaného sýra (nejlepší je parmazán)
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a opečte na něm nakrájenou slaninu, dokud nebude krásně křupavá.
- V mezidobí uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
- V misce rozšlehejte vejce, přidejte strouhaný sýr a promíchejte.
- Odceděné těstoviny přidejte do pánve s opečenou slaninou a promíchejte.
- Přilijte směs z vajec a sýra a rychle zamíchejte, aby se vajíčko neusnulo, ale vytvořilo krémovou omáčku.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Pasta Carbonara je hotova, můžete posypat dalším kouskem parmazánu a servírovat ihned.




