11. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Pasta carbonara vaše chuťové buňky
zdroj: Recepty 24/7

​Bavte⁢ své chuťové buňky s tímto⁢ dokonalým receptem na italskou klasiku – pastu ⁢carbonara. ​Jednoduché​ a ⁢chutné jídlo, které si zamilujete! Vyzkoušejte ho ⁣ještě dnes a nechte ⁢se lákat ​vůní a chutí​ této lahodné pasty.

Suroviny

  • 250g ⁤těstovin ⁢– ⁤ideálně tagliatelle⁣ nebo spaghetti
  • 100g ​pancetty nebo‍ slaniny nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky ⁣česneku
  • 2⁤ žloutky
  • 50g parmazánu
  • sůl a pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi⁢ rozpalte olivový olej a osmahněte na něm ⁢pancettu nebo slaninu s prolisovaným​ česnekem.
  2. V druhém⁢ hrnci ‍uvařte⁢ těstoviny ‌v osolené vodě⁣ podle návodu na‌ obalu.
  3. V misce smíchejte žloutky,⁤ nastrouhaný ⁣parmazán, sůl, pepř‌ a muškátový oříšek.
  4. Povařené těstoviny ‌sceďte a nechte je trochu⁣ vody‍ z vaření, kterou poté přilijte do​ směsi se žloutky.
  5. Nakonec přidejte ⁢osmaženou pancettu‌ se ⁤česnekem ⁣a důkladně ⁢promíchejte.
  6. Podávejte posypané ⁤extra parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *