20. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na pečenou celou květákovou hlavu, která je zdravou alternativou k tradičnímu pečenému masu. S lahodnou křupavou kůrkou a šťavnatým uvnitř bude tento pokrm oslovovat nejen vegetariány! Vyzkoušejte náš jednoduchý recept a dopřejte si lahodnou květákovou lahůdku plnou chuti.
Suroviny
- 1 celá květák
- Olivový olej
- Česnekový prášek
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pekáč položte celou květákovou hlavu a potřete ji olivovým olejem.
- Pořádně posypte květák česnekovým práškem, solí a pepřem.
- Předehřejte troubu na 200 °C a pečte květák asi 45-60 minut, dokud není měkký a zlatě hnědý.
- Podávejte teplou a nakrájenou na plátky.




