21. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se hýčkat tradičním českým jídlem a vyzkoušejte recept na pečenou kachnu s lahodným bramborovým knedlíkem. Užijte si bohatou chuť a vonnou vůni domácího jídla, které vašim chuťovým buňkám rozhodně zaručeně zatleská. S námi se naučíte připravit tuto lahůdku snadno a rychle. Zároveň vás potěší, jak je každé sousto plné chuti a řemeslné péče. Pečená kachna s bramborovým knedlíkem je jídlo, na které budete rádi vzpomínat i dlouho poté, co jej sníte. Zamilujete si tento recept!
Suroviny:
- 1 kachna
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl, pepř
- olej
Postup:
- Nejprve si kachnu omyjte a osušte. Poté dejte do pekáče a zabalte do alobalu.
- Předehřejte troubu na 180°C a dejte pekáč s kachnou do trouby na 2-3 hodiny.
- Mezitím si připravte bramborové knedlíky. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte.
- Přidejte mouku, vejce, sůl a pepř a vytvořte hladké těsto.
- Z těsta vytvarujte knedlíky a vařte je ve vroucí vodě asi 15 minut.
- Hotovou kachnu vyndejte z trouby a servírujte s bramborovými knedlíky.




