13. 12. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou pečenou kachnu s bramborovým nádivkem, který potěší vaše chuťové buňky. Kombinace křupavé kachny a šťavnaté bramborové nádivky je dokonalou volbou pro sváteční tabuli nebo zvláštní příležitosti. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři pro své blízké.
Suroviny
- 1 kachna
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 100 g slaniny
- 50 g másla
- česnek, majoránka, sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravíme bramborový nádivku. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s nakrájenou cibulí, osmaženou slaninou a prolisovaným česnekem.
- Připravenou nádivku naplníme do kachny a kachnu dobře zavážeme provázkem.
- Kachnu osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a rozetřeme na ni máslo.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 2 hodiny, pravidelně zaléváme vlastním šťávou z pečení.
- Po upečení necháme kachnu chvíli odpočinout, pak odstraníme provázek a můžeme podávat.




