13. 12. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s bramborovým nádivkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na⁣ lahodnou ‌pečenou kachnu‌ s‍ bramborovým nádivkem, který potěší vaše ⁢chuťové⁢ buňky. Kombinace křupavé kachny a šťavnaté bramborové nádivky je dokonalou volbou pro sváteční tabuli nebo zvláštní příležitosti. Sledujte náš ⁣jednoduchý⁤ recept⁣ a připravte si ⁢skvělou večeři pro ⁤své blízké.

Suroviny

  • 1 kachna
  • 500 g​ brambor
  • 1 cibule
  • 100 g slaniny
  • 50 g másla
  • česnek, majoránka,⁢ sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme bramborový nádivku. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s nakrájenou cibulí, osmaženou slaninou a prolisovaným česnekem.
  2. Připravenou nádivku naplníme do kachny a kachnu dobře zavážeme provázkem.
  3. Kachnu osolíme, ​opepříme, ​posypeme majoránkou a rozetřeme na ni ⁢máslo.
  4. Pečeme v⁣ předehřáté troubě na ⁤180°C asi 2 hodiny, pravidelně zaléváme vlastním šťávou z pečení.
  5. Po upečení necháme ⁤kachnu chvíli ‌odpočinout, pak ​odstraníme provázek a ⁣můžeme ⁣podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *