8. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na lahodnou pečenou kachnu s bramborovým salátem! Kachna perfektně křupavá zvenčí a šťavnatá uvnitř, doplněná osvěžujícím bramborovým salátem s bylinkovým dresinkem. Skvělá kombinace chutí, která potěší každého gurmána. S receptem krok za krokem snadno připravíte skvělé pokrm pro rodinnou oslavu nebo sváteční oběd. Navíc si recept můžete upravit dle své chuti přidáním dalších ingrediencí nebo koření. Vyzkoušejte a uvidíte, že si tuto lahůdku zamilujete!
Suroviny:
- 1 kachna
- 1 kg brambor
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
Postup:
- Kachnu očistíme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem a majoránkou.
- Předehřejeme troubu na 180 °C.
- Kachnu vložíme do trouby a pečeme asi 2-2,5 hodiny, pravidelně ji podléváme vlastní šťávou.
- Brambory oloupeme, uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky, orestujeme na oleji dozlatova.
- V míse smícháme vařené brambory, restovanou cibuli s česnekem, osolíme, opepříme a dochutíme podle chuti.
- Po vychladnutí kachny ji porcujeme, podáváme s bramborovým salátem.




