8. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s bramborovým salátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na⁣ lahodnou pečenou kachnu s bramborovým salátem! Kachna perfektně‍ křupavá ⁢zvenčí a šťavnatá uvnitř,⁣ doplněná osvěžujícím bramborovým‍ salátem s⁤ bylinkovým ​dresinkem. Skvělá kombinace chutí, která potěší ‌každého gurmána. S receptem krok za krokem snadno připravíte skvělé pokrm pro rodinnou oslavu nebo sváteční oběd. Navíc si recept můžete upravit dle​ své⁢ chuti přidáním dalších ingrediencí nebo koření. Vyzkoušejte a uvidíte, že si ⁢tuto lahůdku ⁢zamilujete!

Suroviny:

  • 1 kachna
  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • majoránka

Postup:

  1. Kachnu očistíme, ‍osolíme, ⁢opepříme a posypeme kmínem a majoránkou.
  2. Předehřejeme troubu ⁣na 180 °C.
  3. Kachnu vložíme do trouby ‌a pečeme asi 2-2,5 hodiny,‌ pravidelně ji podléváme vlastní‍ šťávou.
  4. Brambory oloupeme,⁢ uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nakrájíme ‍na ⁤menší⁢ kousky.
  5. Cibuli a⁤ česnek ​oloupeme a nasekáme na drobné ​kousky, orestujeme na oleji dozlatova.
  6. V míse smícháme vařené brambory, ​restovanou cibuli s česnekem, osolíme, opepříme a dochutíme podle chuti.
  7. Po vychladnutí kachny ji porcujeme, podáváme s bramborovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *