29. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na pečenou kachnu s kdoulí, která se perfektně hodí k vánočním svátkům nebo jiným slavnostním událostem. Kachna je pečená do dokonalé saftu, doplněná o sladké kdoule, které dodají jídlu neodolatelnou chuť. S tímto receptem si určitě získáte srdce všech svých hostů.
Suroviny:
- 1 kachna (cca 2-3 kg)
- 500 g kdoulí
- sůl a pepř
- olej
Postup:
- Kachnu očistíme a omyjeme. Pokožku na prsou nakrojíme ostrým nožem do kosošikmo, aby se maso lépe osolilo a propekllo.
- Osolíme a opepříme jak z vnější, tak i zevnitř kachny.
- Kdoule omyjeme, oloupeme a oloupané nakrájíme na menší kousky.
- Vnitřek kachny naplníme nakrájenými kdoulí a kachnu pevně uzavřeme provázkem.
- Kachnu položíme do pekáče, zakapeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 2-3 hodiny, dokud není kachna zevnitř propečená.
- Během pečení kachnu několikrát zaléváme vlastní šťávou, aby byla šťavnatá.
- Po upečení necháme kachnu chvíli odpočinout, poté ji pokrájíme a podáváme s restovanými nebo pečenými kdoulěmi.






