29. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s kdoulí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na pečenou kachnu ​s kdoulí, ‌která se perfektně hodí k vánočním‍ svátkům nebo ⁣jiným slavnostním událostem. Kachna je pečená do dokonalé saftu, doplněná​ o sladké kdoule, které dodají jídlu neodolatelnou chuť. ⁤S tímto receptem ⁣si určitě získáte ​srdce všech svých hostů.

Suroviny:

  • 1 kachna (cca 2-3 kg)
  • 500 ⁤g kdoulí
  • sůl a pepř
  • olej

Postup:

  1. Kachnu‍ očistíme a omyjeme. Pokožku na⁣ prsou nakrojíme⁣ ostrým nožem do⁤ kosošikmo,‌ aby se maso lépe osolilo‌ a propekllo.
  2. Osolíme a opepříme jak z vnější, tak i zevnitř kachny.
  3. Kdoule omyjeme, oloupeme a oloupané ‌nakrájíme na menší kousky.
  4. Vnitřek kachny naplníme nakrájenými kdoulí a kachnu ⁤pevně uzavřeme provázkem.
  5. Kachnu položíme do pekáče, zakapeme olejem a pečeme v troubě ⁣předehřáté na 180°C asi‍ 2-3 hodiny, ⁤dokud není kachna⁢ zevnitř propečená.
  6. Během ⁤pečení kachnu několikrát zaléváme vlastní šťávou, aby byla šťavnatá.
  7. Po upečení necháme kachnu chvíli⁣ odpočinout, poté ji pokrájíme a podáváme s restovanými nebo ‌pečenými kdoulěmi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *