22. 11. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na pečenou kachnu s křupavou kůží, která rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Stačí si vybrat kvalitní kachnu, správně ji připravit a nechat ji poctivě zpíkat v troubě, dokud nezíská nádherně křupavou kůži. Navíc se jedná o skvělý recept na Vánoční svátky nebo speciální příležitost. Užijte si chuť této lahodné pečené kachny!
Suroviny
- 1 kachna
- sůl
- pepř
- česnek
- rozmarýn
- olivový olej
Postup
- Nejprve si kachnu očistíme, osušíme a naporcujeme.
- Natřeme ji olejem a dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a nasekaným rozmarýnem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 2-2,5 hodiny, dokud není kachna krásně zlatá a kůže křupavá.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.




