24. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Pečené brambory s cizrna sos.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné pečené brambory s cizrna sosem! Tento recept je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná. Brambory jsou pečené do křupava a podávané s lahodným cizrna sosem plným aromatických koření. Ideální pokrm pro vegetariány nebo jako příloha k masu. Nechte se inspirovat a vytvořte si skvělou večeři plnou chuti a zdravých surovin.

Suroviny

  • 4 velké brambory
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • koření podle chuti (např. paprika, kurkuma, kmín)

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Cizrnu opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  4. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  5. Na plech dáme nakrájené brambory, cizrnu, cibuli a česnek.
  6. Pořádně promícháme a zakapeme olivovým olejem.
  7. Přidáme koření, sůl a pepř dle chuti.
  8. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 30-40 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  9. Pokud chceme, můžeme brambory na konci ještě posypat nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
  10. Servírujeme teplé se zeleninovým salátem nebo jogurtem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *