24. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné pečené brambory s cizrna sosem! Tento recept je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná. Brambory jsou pečené do křupava a podávané s lahodným cizrna sosem plným aromatických koření. Ideální pokrm pro vegetariány nebo jako příloha k masu. Nechte se inspirovat a vytvořte si skvělou večeři plnou chuti a zdravých surovin.
Suroviny
- 4 velké brambory
- 1 plechovka cizrny
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- olivový olej
- sůl a pepř
- koření podle chuti (např. paprika, kurkuma, kmín)
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Cizrnu opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Na plech dáme nakrájené brambory, cizrnu, cibuli a česnek.
- Pořádně promícháme a zakapeme olivovým olejem.
- Přidáme koření, sůl a pepř dle chuti.
- Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 30-40 minut, dokud nejsou brambory měkké.
- Pokud chceme, můžeme brambory na konci ještě posypat nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
- Servírujeme teplé se zeleninovým salátem nebo jogurtem. Dobrou chuť!




