21. 10. 2025
Autor: Ivana Černá
Pečené kuře s česnekem a tymiánem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si úžasnou chuť domácího pečeného kuřete s česnekem a tymiánem. Tento recept je jednoduchý na přípravu a zaručeně oslní vaše smysly. Ať už hledáte ideální nedělní oběd nebo chystáte pohodovou večeři pro rodinu, toto křupavé kuře s aromatickými bylinkami přinese na váš stůl okouzlující vůně a nezapomenutelný chuťový zážitek. Krok za krokem vás provedeme přípravou této lahodné pečínky, která si vás získá měkkým masem a zlatavou kůrčičkou. Připravte se na pochvalu, protože pečené kuře s česnkem a tymiánem bude novým oblíbencem vaší rodiny!

Suroviny

  • 1 celé kuře (přibližně 1,5 kg)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 8 stroužků česneku, oloupaných a lehce rozdrcených
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1 citron, rozpůlený
  • Pár snítek čerstvého tymiánu (nepovinné)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Kuře důkladně omyjte a osušte papírovou utěrkou.
  3. Vnitřek kuřete osolte a opepřete, do břišní dutiny vložte rozpůlený citron a snítky čerstvého tymiánu.
  4. Zvenku kuře potřete olivovým olejem. Celé kuře posypte sušeným tymiánem, solí a pepřem.
  5. Rozdrcené stroužky česneku rozmístěte kolem kuřete na plech.
  6. Pečte v předehřáté troubě asi 1 hodinu a 30 minut, nebo dokud není kuře zlatavé a šťavnaté a vnitřní teplota u stehna dosahuje 74°C.
  7. Během pečení kuře občas polévejte výpečky z plechu, aby bylo kůže krásně křupavá.
  8. Hotové kuře nechte před krájením odpočinout asi 10 minut.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *