16. 12. 2025
Autor: Ivana Černá
Pečené vepřové koleno s hořčicí
zdroj: Recepty 24/7

Objavte klasiku české kuchyně s naším ⁢receptem na pečené vepřové koleno s hořčicí. Dokonale křupavá kůrka a šťavnaté maso, to vše zdokonalené pikantní‌ chutí hořčice. Recept je plný praktických tipů, jak dosáhnout perfektního‍ výsledku. Ideální⁣ volba pro rodinný oběd nebo slavnostní večeři. Klikněte a připravte si pochoutku, která okouzlí každého milovníka tradičních⁣ českých specialit!

Suroviny

  • 1 vepřové koleno (asi 1,5 kg)
  • 2‍ lžíce dijonské hořčice
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce mletého pepře
  • 1 lžička ⁣kmínu
  • 500 ml piva nebo vody
  • Několik bobkových listů

Postup

  1. Koleno⁣ omyjte a osušte.
  2. Připravte si ⁤marinádu z ⁤dijonské hořčice, rozmačkaného česneku, soli, pepře a‍ kmínu. Dobře promíchejte.
  3. Pomocí štětce nebo rukou rovnoměrně potřete koleno​ marinádou. Nezapomeňte, že marinádu můžete vtírat i do zářezů na ⁣koleni, ⁢pokud jste je udělali.
  4. Do pekáče vložte marinované koleno, přidejte pivo (nebo vodu) a bobkové listy.
  5. Pekáč přikryjte alobalem nebo pokličkou a vložte do předehřáté trouby na ⁢180°C.
  6. Pečte přibližně 2,5 až 3 hodiny. Během‍ pečení koleno občas polévejte vypečenou ‌šťávou. V polovině pečení koleno‍ otočte, aby se rovnoměrně upeklo z obou stran.
  7. Po uplynutí pečicí doby⁢ koleno vyndejte, odstraňte alobal a ještě na krátký čas vložte zpět do trouby, aby kůže získala křupavost.
  8. Hotové koleno podávejte s vaším oblíbeným příložením, například s chlebem, bramborami nebo zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *