11. 9. 2025
Autor: Ivana Černá
Pečené vepřové s česnekovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte dokonalý recept na „Pečené vepřové s​ česnekovou omáčkou“! Tento ⁢tradiční ‌český pokrm spojuje šťavnaté vepřové maso s bohatou a⁤ aromatickou česnekovou omáčkou. Ideální volba pro nedělní oběd nebo speciální‌ příležitosti. Naučte se, jak krok za ‌krokem připravit toto⁤ lahodné jídlo, které oslní vaše hosty. Vyzkoušejte⁤ náš detailní návod a ⁣tips to get ‌the best⁢ texture and flavor from both the pork and the sauce. Získejte ​tajné tipy‌ na dosažení dokonalé textury⁤ a ⁤chuti jak masa, tak omáčky. Klikněte a přesvědčte se, jak​ jednoduché a chutné to může ⁢být!

Suroviny

  • 1 kg vepřové pečeně (plec ‍nebo kýta)
  • 4⁤ stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce‍ sušeného tymiánu
  • 1 lžíce papriky
  • Soľ a čerstvě mletý černý pepř
  • 200 ml vývaru‌ (masového nebo zeleninového)
  • 150⁢ ml⁢ smetany ke šlehání
  • 1 lžíce‌ hladké ​mouky
  • Extra česnek a bylinky pro zdobení

Postup

  • V míse‌ smíchejte ⁤olivový‌ olej, rozdrcený česnek,⁢ tymián,​ papriku, sůl a pepř. Vzniklou pastou důkladně potřete maso⁤ ze všech stran.
  • Maso vložte do pekáče a přikryjte‌ ho alobalem. Pečte ve vyhřáté troubě ⁢na 180°C po​ dobu ⁤60 až 90 minut dle velikosti kousku masa. Během pečení maso občas ‍podlijte trochou vody nebo‌ vývaru, aby zůstalo šťavnaté.
  • Po ⁤uplynutí pečicí doby maso vyndejte ‍a​ nechte chvíli odpočívat. Mezitím si připravte omáčku. Do šťávy z pečení přidejte smetanu ‌smíchanou s moukou a vařte na mírném ohni,​ dokud omáčka ​nezhoustne. Podle chuti ‍můžete přidat i více česneku nebo bylinek.
  • Maso nakrájejte na plátky a podávejte s česnekovou⁢ omáčkou. Jako přílohu můžete podávat pečené‌ brambory,​ knedlíky ‍nebo čerstvý chléb.
  • Na závěr pokrm ozdobte čerstvými⁢ bylinkami a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *