19. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová
Pečený baklažán se sezamovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodný pečený baklažán se sezamovou omáčkou, která dodává jídlu bohatou chuť a vůni. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují exotické chutě a rádi experimentují s novými recepty. S využitím sezamové omáčky jako základu, tento pokrm je skvělou alternativou k tradičním receptům s baklažánem. Nechte se nalákat na chuťové dobrodružství a vyzkoušejte tento fantastický recept ještě dnes!

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička chilli omáčky
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na začátku si připravíme omáčku. Smícháme sójovou omáčku, med, sezamový olej, nastrouhaný česnek, nastrouhaný zázvor a chilli omáčku.
  2. Baklažány umyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Posolíme je a necháme působit asi 30 minut.
  3. Plátky baklažánu opláchneme a osušíme papírovým ubrouskem.
  4. Vložíme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme omáčkou.
  5. Počkáme, než se omáčka vsakuje a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 20-30 minut, dokud baklažány nejsou zlatavé.
  6. Mezitím osmažíme sezamová semínka na pánvi, dokud lehce nezrůžovějí.
  7. Po upečení baklažánů je posypeme restovanými sezamovými semínky a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *