Užijte si⁢ lahodný recept na pečený bůček s⁤ křupavým‍ kůrkou‍ a šťavnatým masem, který ⁢doplníte domácími knedlíky. Tyto⁤ chutné speciality spojují klasickou⁢ chuť s jednoduchostí přípravy ⁢a budou skvělou volbou‌ pro rodinné ⁣i sváteční obědy. Sledujte návod ‌a uvařte ​si⁢ tento⁣ lahodný pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 600g bůčku
  • 400g brambor
  • 100g hladké mouky
  • 1​ vejce
  • sůl, pepř

Postup

  1. Bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
  2. Plátky ⁣bůčku osolíme,⁤ opepříme a dáme ​na⁣ plech vyložený pečicím papírem.
  3. Předehřejeme⁢ troubu‌ na 180°C ⁣a bůček ‌pečeme ‌asi 30 minut, dokud není ‌krásně zrnitý.
  4. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a propasírujeme.
  5. Přidáme⁤ vejce ⁤a​ mouku,⁤ osolíme a dobře promícháme.
  6. Z těsta uděláme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
  7. Hotový bůček‌ s⁤ knedlíkem podáváme s kyselým okurkovým salátem⁤ nebo ‍zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *