Užijte si lahodný recept na pečený bůček s křupavým kůrkou a šťavnatým masem, který doplníte domácími knedlíky. Tyto chutné speciality spojují klasickou chuť s jednoduchostí přípravy a budou skvělou volbou pro rodinné i sváteční obědy. Sledujte návod a uvařte si tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 600g bůčku
- 400g brambor
- 100g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl, pepř
Postup
- Bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
- Plátky bůčku osolíme, opepříme a dáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Předehřejeme troubu na 180°C a bůček pečeme asi 30 minut, dokud není krásně zrnitý.
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a propasírujeme.
- Přidáme vejce a mouku, osolíme a dobře promícháme.
- Z těsta uděláme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
- Hotový bůček s knedlíkem podáváme s kyselým okurkovým salátem nebo zelím.




