25. 8. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na pečený celer s mandlovou omáčkou, který přináší skvělou kombinaci chutí. Skořicí a medovou omáčkou provoněný pečený celer se skvěle hodí jako příloha k masu nebo jako samostatný vegetariánský pokrm. Naučte se připravit tento jednoduchý a zdravý pokrm, který potěší nejen vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 1 střední celerová hlávka
- 100 g másla
- 100 g mandlí
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 180°C a celerovou hlávku očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Vložte celer do pekáče a zalijte rozpuštěným máslem.
- Přidejte oloupané mandle a prolisovaný česnek.
- Přikryjte pekáč a dejte péct do trouby na 45 minut.
- Po upečení vyndejte z trouby, dochuťte solí a pepřem.
- Smažený celer podávejte s mandlovou omáčkou a čerstvým pečivem.




