Vyzkoušejte lahodný recept na pečeného králíka s bramborami. Tento tradiční pokrm je skvělou volbou pro výjimečnou večeři plnou chuti. Postup je jednoduchý a výsledek stojí za to. Nechte se inspirovat a vytvořte si lahodný pokrm pro celou rodinu.
Suroviny
- 1 králík
- 800g brambor
- 100g másla
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olej
Postup
- Nejprve si králíka očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na něm králíka z obou stran dozlatova.
- Přidáme nakrájený česnek a brambory a osolíme a opepříme podle chuti.
- Přendáme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut, dokud bude králík a brambory krásně zlaté.
- Po upečení můžeme posypat nasekanou petrželkou a podávat.




