24. 8. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečený křehký bramborový koláč
zdroj: Recepty 24/7

Zářivý ⁢popis pečeného ​křehkého ​bramborového koláče, který zaručeně okouzlí vaše chuťové ​buňky.​ S jednoduchými surovinami a ⁣snadným postupem přípravy si tento lahodný pokrm ‍zamilujete nejen⁤ vy, ale i ⁢vaši blízcí. ⁤Připravte si ​tento⁢ kulinářský úžas⁣ a​ dopřejte si nezapomenutelný gastronomický zážitek. ⁤

Suroviny

  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 100g másla
  • 200g mouky
  • 2 vejce
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Brambory oloupejte‌ a nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. Cibuli nakrájejte na malé kousky a osmahněte ⁤na pánvi s ⁢máslem.
  3. V míse smíchejte nastrouhané brambory, osmaženou cibuli, mouku, vejce a koření.
  4. Těsto dejte do vymazané pekáče a rozetřete ho do ⁤rovnoměrné vrstvy.
  5. Předehřejte ⁢troubu na 180°C a pečte ​koláč‌ asi 30⁤ minut, dokud není⁤ zlatě hnědý.
  6. Podávejte teplý nebo studený ⁣s kyselou smetanou ⁣nebo tvarohem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *