24. 8. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Zářivý popis pečeného křehkého bramborového koláče, který zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. S jednoduchými surovinami a snadným postupem přípravy si tento lahodný pokrm zamilujete nejen vy, ale i vaši blízcí. Připravte si tento kulinářský úžas a dopřejte si nezapomenutelný gastronomický zážitek.
Suroviny
- 500g brambor
- 1 cibule
- 100g másla
- 200g mouky
- 2 vejce
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Cibuli nakrájejte na malé kousky a osmahněte na pánvi s máslem.
- V míse smíchejte nastrouhané brambory, osmaženou cibuli, mouku, vejce a koření.
- Těsto dejte do vymazané pekáče a rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.
- Předehřejte troubu na 180°C a pečte koláč asi 30 minut, dokud není zlatě hnědý.
- Podávejte teplý nebo studený s kyselou smetanou nebo tvarohem.




