18. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Pečený krocan s plněnou nádivkou je delikátní pokrm vhodný nejen na vánoční svátek. Tento recept vás naučí, jak připravit krocan s nádivkou plnou aromatických bylinek a koření. Vaše chuťové buňky se rozhodně budou těšit na tento lahodný pokrm plný tradičních chutí. Sledujte náš jednoduchý postup a překvapte své blízké skvělou kuchyní.
Suroviny
- 1 krocan (cca 5-6 kg)
- 200 g mletého masa
- 100 g uzeného masa nakrájeného na kostičky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku utřené
- 50 g másla
- 100 g uzené slaniny nakrájené na kostičky
- 1 vejce
- Soľ, čierne korenie, mletá paprika, majoránka, cesnakový prášok
Postup
- Na plněnou nádivku smícháme mleté maso, uzené maso, cibuli, česnek, máslo, slaninu, vejce a koření.
- Krocan vyčistíme, natíráme ho solí a pepřem a naplníme připravenou nádivkou.
- Nádivku zavážeme a krocan položíme do pekáča.
- Předehřejeme rúru na 180°C a krocan pečieme asi 3 hodiny, občas ho polievame vlastnou šťavou.
- Po upečení necháme krocana chvilku vychladnúť a potom ho nakrájame na plátky.
- Podávame s bramborovou kaší a kyslou kapustou.




