18. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečený krocan s plněnou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Pečený krocan s plněnou nádivkou je delikátní pokrm vhodný nejen na‍ vánoční‌ svátek. Tento recept vás naučí, jak připravit ‍krocan s‌ nádivkou plnou aromatických bylinek a koření. Vaše chuťové buňky se‌ rozhodně budou těšit na tento lahodný pokrm plný tradičních chutí. Sledujte náš jednoduchý postup a překvapte své blízké skvělou kuchyní.⁣

Suroviny

  • 1⁢ krocan (cca 5-6​ kg)
  • 200‍ g mletého masa
  • 100 g uzeného masa nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule nakrájená‍ na drobno
  • 2 stroužky ⁤česneku⁤ utřené
  • 50​ g⁢ másla
  • 100 g uzené slaniny nakrájené na kostičky
  • 1 ‍vejce
  • Soľ,⁤ čierne korenie, mletá ‍paprika, majoránka,⁤ cesnakový​ prášok

Postup

  1. Na plněnou nádivku smícháme mleté maso, uzené⁢ maso, ⁢cibuli, česnek, máslo, slaninu, vejce a koření.
  2. Krocan vyčistíme, natíráme ho solí​ a pepřem a naplníme připravenou nádivkou.
  3. Nádivku zavážeme a krocan ⁢položíme do pekáča.
  4. Předehřejeme rúru​ na 180°C a krocan pečieme ‌asi 3 hodiny,‌ občas ho polievame vlastnou ​šťavou.
  5. Po upečení necháme krocana chvilku vychladnúť a‌ potom ho nakrájame na plátky.
  6. Podávame s bramborovou​ kaší⁤ a ​kyslou kapustou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *