24. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný pečený krojce s bramborami a cibulí. Tento tradiční pokrm je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo oslavu s přáteli. Stačí jen nakrájet krojce, brambory a cibuli, promíchat je s kořením a péct až dozlatova. Takto připravené jídlo jistě potěší vaše chuťové buňky a zaručeně se stane oblíbeným ve vaší domácnosti. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 4 kusy krojcího masa
- 4 velké brambory
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- olej
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
- Krojce omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Orestujeme je na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran a přendáme je do pekáče.
- Cibule oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a přidáme do pekáče k masu.
- Přidáme uvařené brambory k masu a cibuli, osolíme a opepříme podle chuti.
- Přikryjeme pekáč a pečeme v troubě cca 30-40 minut, dokud maso není propečené a brambory měkké.
- Po upečení můžeme podávat s čerstvým chlebem nebo salátem. Dobrou chuť!




