22. 12. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečený krojgar s brambory
zdroj: Recepty 24/7

Pečený ⁣krojgar ⁢s brambory je lahodné jídlo, které si zamilujete. Tento​ recept vám ukáže, jak připravit křupavý krojgar ‌s dochucenými⁣ bramborami, které‌ vytvoří dokonalou kombinaci chuti. Naučte ⁢se,⁤ jak připravit tento lahodný pokrm a být šéfkuchařem ve ⁢své vlastní kuchyni!

Suroviny

  • 500g krojgaru
  • 1kg brambor
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olej
  • sůl, pepř, koření podle chuti

Postup

  1. Nejprve ⁣si připravíme krojgar: očistíme ho, nakrájíme na menší kousky​ a osolíme.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky⁣ a položíme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Na⁢ brambory položíme krojgara.
  4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme s​ olejem, solí, pepřem⁤ a kořením.
  5. Tuto směs rozprostřeme na krojgar⁢ a brambory.
  6. Pečeme v předehřáté troubě⁤ na 180 stupňů cca 45-60 minut, dokud není krojgar zlatě hnědý a brambory měkké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *