22. 12. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Pečený krojgar s brambory je lahodné jídlo, které si zamilujete. Tento recept vám ukáže, jak připravit křupavý krojgar s dochucenými bramborami, které vytvoří dokonalou kombinaci chuti. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm a být šéfkuchařem ve své vlastní kuchyni!
Suroviny
- 500g krojgaru
- 1kg brambor
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl, pepř, koření podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme krojgar: očistíme ho, nakrájíme na menší kousky a osolíme.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a položíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Na brambory položíme krojgara.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme s olejem, solí, pepřem a kořením.
- Tuto směs rozprostřeme na krojgar a brambory.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45-60 minut, dokud není krojgar zlatě hnědý a brambory měkké.




