16. 11. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečený kýta se šťouchaným bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodnou pečenou kýtu se šťouchaným bramborem, ⁣který potěší vaše chuťové buňky. Jednoduché a chutné jídlo, které‌ si zamilujete! Sledujte náš krok za krokem ⁣návod a staňte​ se opravdovým šéfkuchařem ve‌ vlastní kuchyni. Užijte si lahodnou kombinaci mořských chutí a zástupu bylinek!

Suroviny

  • 1⁤ kýta
  • 1⁤ kg brambor
  • 150 g másla
  • olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Nejprve ⁣si připravíme pečící mísu a na ⁣ni vložíme kýtu, kterou‍ jsme předem očistili⁤ a nakrájeli na menší kousky.
  2. Kýtu osolíme, opepříme a můžeme ji zakapat olejem pro lepší propečení.
  3. Předehřejeme troubu na 180 °C a kýtu pečeme asi ‍hodinu, dokud není krásně zlatavá ‌a měkká.
  4. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je‍ na menší kousky a uvaříme ve⁤ slané vodě do měkka.
  5. Uvařené brambory scedíme, přidáme ⁤máslo a sešťoucháme vidličkou na⁢ hladkou kaši.
  6. Podáváme kýtu ⁣se šťouchanými brambory‍ a můžeme ozdobit čerstvou petrželkou nebo křupavou slaninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *