10. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Pečený skvost se šťouchanými bramborami je lahodným pokrmem, který si zamilujete na první kousek. Křehké a šťavnaté maso pečené v chutné omáčce je skvělým doplňkem k domácím šťouchaným bramborům. Tento recept je ideální pro ty, kteří milují tradiční českou kuchyni a rádi si pochutnají na dobrotách. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 4 telecí plátky
- 4 plátky slaniny
- 4 plátky uzeného sýra
- 4 stroužky česneku
- 4 brambory
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 g másla
- sůl, pepř, čerstvý tymián
Postup
- Telecí plátky lehce naklepat a osolit a opepřit.
- Na plátky masa položit plátky slaniny, uzeného sýra a celé stroužky česneku.
- Zabalit do rolády a upevnit špejlí.
- Potřít maso máslem a posypat nadrobno nasekaným tymiánem.
- Dát do zapečení a péct asi 45 minut při 180 stupních.
- Brambory uvařit, oloupat a ušťouchat s máslem a smetanou.
- Smažený skvost podávat se šťouchanými bramborami.




