20. 11. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Pečený šťavnatý vepřový bráška s medovou glazurou je lahodný pokrm, který přináší spojení sladké chuti medu s křupavou kůrkou a šťavnatým masem. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky vepřového masa a lahodných příchutí. Vyzkoušejte ho dnes a užijte si skvělou chuťovou explozi!
Suroviny
- 1 kg vepřového bráska
- 3 lžíce medu
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, tymián, majoránka
Postup
- V misce smíchejte olivový olej, med, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a koření.
- Bráska omyjte, osušte a potřete připravenou marinádou z obou stran. Nechte marinovat minimálně hodinu.
- Pečící misku vystelejte a do ní dejte vepřové bráško i s marinádou.
- Předehřejte troubu na 180°C a misku s bráškem dejte péct na 1,5 hodiny.
- Během pečení bráško několikrát přelijte vlastní šťávou. Případně podlijte trochou vody.
- Po upečení podlijte vepřové bráško medovou glazurou a nechte chvilku odpočinout.
- Podávejte teplé s bramborovou kaší nebo rýží a sezonní zeleninou.




