10. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečený vepřový bok s bramborovým pyré
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na chutné ‌jídlo? Vyzkoušejte domácí pečený vepřový bok s lahodným bramborovým pyré. Tento jednoduchý recept​ vám přinese nezapomenutelnou chuť a učaruje vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 1 kg vepřového boku
  • 1 kg brambor
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olej, sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Na‍ začátku si předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Vepřový⁣ bok očistíme, osolíme, opepříme a pokapeme olejem.
  3. Cibuli a⁣ česnek nakrájíme ⁣na menší kousky a položíme na pekáček. Na cibuli a česneku položíme ⁢vepřový bok.
  4. Přikryjeme a ‍pečeme v troubě asi 1-1,5 hodiny, dokud nebude maso měkké.
  5. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě.
  6. Uvařené brambory scedíme, přidáme máslo, ​sůl, pepř ⁤a rozmačkáme na hladké pyré.
  7. S vepřovým bokem podáváme bramborové pyré a⁣ posypeme majoránkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *