8. 11. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečený vepřový plátek se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na ⁢pečený vepřový plátek se‌ zelím. Křupavý vepřový plátek se zlatavou kůrkou‍ a jemně ‌kyselým zelím je kombinace, ⁣která vás ohromí. Postup je jednoduchý a výsledek stojí za to. Podávejte s vařenými‍ brambory nebo knedlíky a užijte si skvělou ⁣chuť tradičního českého jídla. Zaručeně vás okouzlí!

Suroviny

  • 500g vepřového plátku
  • 1 hlávka zelí
  • 2 ‌cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olej
  • sůl a pepř
  • kari koření

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme na ‌kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájený ‍vepřový plátek‍ a orestujeme z obou ‍stran.
  3. Po ‍chvíli přidáme nakrájené zelí, osolíme, opepříme a přidáme kari koření.
  4. Dusíme a občas podléváme vlastní šťávou a‍ vodu, dokud maso není měkké ⁣a zelí měkké.
  5. Podáváme s vařeným bramborem nebo‌ chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *