8. 11. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na pečený vepřový plátek se zelím. Křupavý vepřový plátek se zlatavou kůrkou a jemně kyselým zelím je kombinace, která vás ohromí. Postup je jednoduchý a výsledek stojí za to. Podávejte s vařenými brambory nebo knedlíky a užijte si skvělou chuť tradičního českého jídla. Zaručeně vás okouzlí!
Suroviny
- 500g vepřového plátku
- 1 hlávka zelí
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl a pepř
- kari koření
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájený vepřový plátek a orestujeme z obou stran.
- Po chvíli přidáme nakrájené zelí, osolíme, opepříme a přidáme kari koření.
- Dusíme a občas podléváme vlastní šťávou a vodu, dokud maso není měkké a zelí měkké.
- Podáváme s vařeným bramborem nebo chlebem.




