6. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Penne al pesto Genovese je tradiční italské jídlo, které si zamilujete. Tento recept kombinuje lahodnou bazalkovou omáčku s dochucenými pennemi. Vyzkoušejte ho ještě dnes a připravte si skvělý oběd nebo večeři.
Suroviny
- 250g penne těstovin
- 60g bazalkového pesto
- 50g parmazánu (nahrubo nakrájeného)
- 2 stroužky česneku (nasekaného)
- 50ml olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a uvařte penne podle návodu na obalu.
- V pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekaný česnek do zlatova.
- Přidejte bazalkové pesto a promíchejte s opečeným česnekem.
- Penne sceďte a přidejte do pánve s omáčkou. Dobře promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila.
- Přidejte nakrájený parmazán a promíchejte do těstovin, dokud se sýr nerozpustí.
- Ochutnejte a podle potřeby dosolte a dosypejte pepřem.
- Servírujte teplé a můžete posypat parmazánem navíc.




