5. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne alla arrabiata
zdroj: Recepty 24/7

Penne alla arrabiata je tradiční italské jídlo plné vášně a pikantní chuti. Tento recept na těstoviny s ostrou rajčatovou omáčkou a česnekem je jednoduchý a rychlý k přípravě. Vyzkoušejte ho a dopřejte si skvělý chuťový zážitek!

Suroviny:

  • 300g pennette (malé penne)
  • 4-5 rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • čerstvý petržel

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájený česnek a chilli papričku, nechte chvíli restovat.
  2. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata a nechte vařit na středním ohni asi 15 minut.
  3. V této době uvařte penne al dente ve vroucí osolené vodě.
  4. Penne sceděte a přidejte do omáčky z rajčat. Promíchejte a podlijte trochou vody z vaření těstovin.
  5. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  6. Penne alla arrabiata podávejte posypané nasekanou čerstvou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *