25. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Penne alla carbonara s pancettou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské jídlo s názvem Penne alla carbonara s pancettou. Tento recept kombinuje lahodnou smetanovou omáčku s uzenou pancettou a těstovinami. Pokrm je rychlý a snadný k přípravě a jistě potěší celou rodinu! Zkuste ho ještě dnes a nechte se unést italskými lahůdkami.

Suroviny

  • 250g penné těstovin
  • 150g pancetty
  • 3 vajíčka
  • 50g parmazánu
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou pancettu na kousíčky do zlatova.
  2. V míse rozšleháme vajíčka, přidáme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.
  3. V hrnci uvaříme penné těstoviny podle návodu na obalu.
  4. Uvařené těstoviny sceďte a přidejte je k osmažené pancettě na pánvi. Promíchejte.
  5. Do těstovin s pancettou přilijeme směs se vajíčky a parmazánem. Rychle promícháme, aby se vajíčka zahřála, ale nezmrzla a vytvoříme krémovou omáčku.
  6. Penne alla carbonara podáváme ihned, ozdobené dalším špetkou parmazánu a čerstvě nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *